acasã oferta UnivTest com comand parteneri contact

UnivTest Biblioteca

 UNIVTEST
BIBLIOTECA

   Principala funcţie a culegerilor electronice interactive este aceea de a servi ca baze de date pentru proiectarea testelor de evaluare, dar asta nu înseamnă că ele nu pot fi folosite şi de sine-stătător. UnivTest Biblioteca este aplicaţia suport prin care culegerile pot fi deschise şi studiate.
   Sigur, la prima vedere, oricine şi-ar pune întrebarea: "cu ce este mai bun formatul acestor culegeri decât formatul clasic, tipărit?". Un răspuns imediat la această întrebare poate fi dat comparând formatul acestor culegeri cu formatul "digital" al scrierilor de orice fel, format care cucereşte piaţa pe zi ce trece şi care oferă cititorului nişte avantaje evidente faţă de formatul clasic. Dar acest răspuns nu scoate în evidenţă cele mai mari avantaje ale culegerilor electronice interactive, care sunt baze de date cu adevărat inteligente.
   Clonarea itemilor este principala calitate a culegerilor electronice interactive. Unele culegeri deţin itemi care sunt astfel construiţi, încât au capacitatea să-şi genereze valorile în mod aleator, ceea ce face ca, la fiecare execuţie, forma lor sa fie diferită faţă de cea precedentă. La deschiderea unui capitol, aplicaţia UnivTest Biblioteca detectează itemii care au această proprietate şi, dacă aceştia există, se permite vizualizarea lor în multiple forme pe care le iau.
   Alta funcţie deosebit de utilă pentru identificarea rapidă a itemilor în culegeri este funcţia de căutare. Bifând oricare dintre rezultatele căutării, itemii care conţin formula de căutare sunt arătaţi utilizatorului direct în culegere.
   Uneori, evidenţierea anumitor categorii de itemi poate ajuta mult utilizatorul la realizarea unei selecţii. De exemplu, marcarea itemilor de dificultate maximă, sau minimă, sau medie şi maximă etc. Evidenţierea categoriei selectate este o altă funcţie importantă a aplicaţiei UnivTest Biblioteca.
   De cele mai multe ori se doreşte afişarea integrală a itemilor, cu toate componentele acestora, inclusiv a proprietăţilor (de clonare, grilă sau nu, grad dificultate etc.). Dar, pentru cazurile în care utilizatorul, din diverse motive, optează pentru ascunderea anumitor componente (soluţii, rezolvări, baremuri notare) sau a proprietăţilor, aceasta se poate realiza folosind opţiunile de vizualizare din menu-ul aplicaţiei UnivTest.

©  UNIVTEST.RO. All rights reserved.